Zpět na úvod | Zlaté rezervy

„Měníme papír ve zlato.“

Paulův tábor považuje výsledky hlasování v Nevadě za podvod

13. 2. 2012
 

Po druhé vznikají ve státech, kde za přítomnosti celonárodních médií proběhly předvolební sjezdy republikánské strany, pochybnosti o právoplatnosti volebního systému v tomto období. Nejdříve ohlásila republikánská strana státu Iowa a všechna americká média vědomě chybné výsledky státu Iowa vedoucí k vyhlášení nepravé osoby jako vítěze. Vypadá to, že včera v noci (článek je z 5. února, pozn. překladatele) se stalo totéž ve statě Nevada a opět, stejně jako v Iowě, kritikové viní GOP (Grand Old Party) z podezřelé aktivity.

Možná stojí za pozornost, že tím, kdo získává prospěch z těchto opakovaných chyb při sčítání hlasů, se vždy zdá být bývalý guvernér státu Massachusetts, Mitt Romney. Jistě jenom náhodou jde o stejného muže, kterého aktivně podporuje vedení republikánské strany a čtyři korporace vlastnící všechna americká zpravodajská media.

Předvolební sjezd strany v Iowě

V Iowě před pár týdny tvrdilo lokální vedení republikánské strany – lidé zodpovědní za oficiální sčítání hlasů –, že jimi dodané výsledky byly nějakým způsobem změněny poté, co dorazily do ústředí GOP. O dva týdny později vyhlásilo vedení republikánů, že Mitt Romney v Iowě ve skutečnosti nevyhrál, ale že to byl vlastně Rick Santorum, kdo zvítězil. Autor tohoto článku byl jediný ze všech žurnalistů, kdo předpověděl že výsledky budou změněny. O dva týdny později se tak stalo. Můžete si to přečíst zde:Santorum won Iowa and didn’t say Black Bylo to publikováno dva týdny před tím, než GOP změnu vítěze ohlásila.

 

Všechny slitky a mince s protokolem měření pravosti

 

Předvolební sjezd strany v Nevadě

Dne 5. února brzy ráno se stoupenci Rona Paula obrátili na sociální média s voláním „podvod nebo pochybení“ ohledně voleních výsledků státu Nevada.

Zde je několik komentářů převzatých z  Facebooku Rona Paula 2012:

Dorian RM napsal: „Znovu vážně cítím hlasovací podvod. Toto je vážně depresivní“. 
Toni P napsal: „Nejsem velký nadšenec konspiračních teorií, ale u těchto voleb se přikláním k tomu, že je to celé zkorumpované.“ 
Patric M dodal: „No, není to konspirace, bylo to dokázáno.“ 
Matt K potvrdil stejné pocity: „Čuchám hlasovací podvod.“ 
Ryan klade otázku: „Je to pravda o podvodu v Nevadě, nebo každý jen panikaří?“

To je opravdu otázka poté, co jeden dobrovolně přijatý časový limit za druhým proběhl bez jediného slova z chybějících okrsků Clark County. Podle nevadské republikánské strany měly tam, v zakouřené zadní místnosti ústředí GOP, včera v noci okrsky přepočítat každý jednotlivý hlas z Clark County. Z tohoto prohlášení vyplývá jen jedna dobrá zpráva – a sice, že u přepočítávání mohou být zástupci každého kandidáta.

Očekávaná uzávěrka o půlnoci se protáhla do svítání. Když ani později výsledky nebyly ohlášeny, otázky o hlasovacím podvodu nabraly na síle. Můžete se podívat na řetěz událostí z minulé noci a můžete sami rozhodnout, jestli se děje něco podezřelého.

Události ze sjezdu republikánské strany v Las Vegas, 4. února 2012

Čas a procenta jsou přibližná, odhadována z paměti. Očitý svědek vypovídá

Sčítání hlasů

8.00 večer – některé volební místnosti zavírají, jsou vyhodnocena přibližně tři procenta lístků. V těchto třech procentech vede Mitt Romney s 50 procenty hlasů. Ron Paul a Newt Gingrich jsou vyrovnaní s přibližným počtem hlasů 20 procent každý.

9.00 večer – média celonárodně vyhlásila drtivé vítězství Mitt Romneyho ve státu Nevada.

9.01 večer - všechna volební místa jsou nyní uzavřena až na jedno. Některé výsledky byly zveřejněny, Vyhodnoceno méně než 4 procenta. Mitt Romney vede 46 procenty, Gingrich je druhý s 24 procenty, Paul třetí s 19 procenty a Santorum čtvrtý s 11 procenty.

10.00 večer – Veškeré zpravodajské stanice už dvě hodiny opakují prohlášení o naprostém vítězství Mitt Romneyho ve státě Nevada. Jsou zpracována čtyři procenta hlasů.

11.00 večer – CNN poslala svého volebního zpravodajce do poslední otevřené volební místnosti ve státě Nevada, v Clark County. Volební místnost zůstává dlouho otevřená, aby bylo vyhověno přísným náboženským pozorovatelům. Demograficky žijí v tomto okrsku oddaní křesťané a ortodoxní židé, kteří odmítali znevážit svůj sabat účastí na volbách v denních hodinách. 15 procent okrsků tohoto státu stále hlásilo Romnyho v čele s přibližně 46 procenty před Gingrichem s 22 procenty, Paulem s 20 procenty a Santorumem s 12 procenty.

11.15 večer – CNN zřejmě neměla nic lepšího k vysílání, k potěšení diváků oznámila živý přenos stranických voleb z poslední otevřené volební místnosti nevadského okresu.

11.45 večer – Po 45 minut ukazovala CNN a jiné stanice v přímém přenosu voliče Aldelsonova okrsku, některým z nich umožnila minutový projev na podporu svého kandidáta. Každý jednotlivý dotázaný vyjádřil podporu Ronu Paulovi, ačkoliv se nejednalo o setkání jeho příznivců. Tohle nebylo shromáždění za zavřenými dveřmi. Toto byli opravdoví voliči z ulice, připravení odevzdat svůj hlas v této volební místnosti. Po nějakých 40 minutách těchto krátkých projevů se zdálo, že by Ron Paul měl v tomto okrese získat sto procent hlasů.

*Díky čtenáři, máme vysvětlení. Adelsonský okrsek umožnil příznivcům všech kandidátů, aby se projevili. Vysílána část CNN se strefila náhodou do kampaně Rona Paula, kdy mluvili právě jeho příznivci. Říci pravdu, v tomto místě převyšoval počet příznivců Rona Paula součet příznivců ostatních kandidátů.

12.00 půlnoc – CNN a ostatní konečně přestaly vysílat rozhovory s voliči, když se ukázalo, že žádný jiný kandidát nemá přítomné své voliče. Chvíli na to network ohlásil, že tento okrsek, který diváci právě sledovali, započal sčítání volebních hlasů a rozhodl se udělat to před zraky veřejnosti. Zpravodajům bylo dovoleno dále filmovat.

12.15 po půlnoci - Ve strhující reportáži utichla hala plná voličů. Volební komisaři jeden po druhém u stolů na pódiu nahlas četli z volebních lístků zvolené kandidáty. Přítomní representanti kandidátů jim hleděli přes rameno.

12.30 po půlnoci – CNN pět minut tiše sledovala jak komisaři vykřikují jména na volebních lístcích. Muži otevírali složené volební lístky a hlásili: „Ron Paul, Ron Paul, Mitt Romney, Ron Paul, Ron Paul, Mitt Romney, Mitt Romney, Ron Paul, Newt Gingrich, Ron Paul, Ron Paul, Ron Paul, Mitt Romney, Mitt Romney, Ron Paul, Ron Paul, Newt Gingrich, Ron Paul, Ron Paul, Mitt Romney, Ron Paul, Ron Paul, Ron Paul, Ron Paul.“

12.45 po půlnoci - Na základě autorovy rychlé mentální kalkulace bylo zřejmé, že Ron Paul by měl získat přibližně 70 procent hlasů v tomto okrsku, Newt Gingrich okolo 10 procent. Po celou dobu všechny zpravodajské stanice opakovaně blahopřály Mitt Romneymu k jeho ohromujícímu vítězství v Nevadě.

12.55 po půlnoci – Oficiální sčítání hlasů nevadského předvolebního sjezdu uvízlo, tam kde bylo poslední 4 hodiny: 47 procent hlasů zahrnujících všechny obvody kromě jednoho. 53 procent stále chybějících, všechny z Clarkova obvodu – největšího obvodu Nevady, který representuje více jak 60 procent voličů státu. Vysílání z sjezdu strany ukazuje převažující vítězství Rona Paula.

1.00 po půlnoci – Tentýž sčítací komisař v Clarkově obvodu, který před 30 minutami četl nahlas volební lístky, se nyní chystá vyhlásit z národní televizní stanice předvolebního sjezdu finální výsledky hlasování. CNN v přímém přenosu ukazuje přibližné výsledky finálního počítání hlasů (z paměti): 150 pro Rona Paula, 50 pro Mitt Romneyho, 20 pro Newt Gingricha a 8 pro Ricka Santorum.

1.05 po půlnoci - Tentýž okrsek oznamuje, že pro zajištění správného spočítaní volebních hlasů bude sčítání provedeno znovu.

1.30 po půlnoci – Sčítací komisař prozrazuje CNN výsledky druhého přepočítání. Tentokrát bylo pro Rona Paula přibližně 183 (58 procent celkového počtu hlasů v okrsku) v porovnání s 45 pro Mitt Romnyho, 20 pro Newt Gingricheho a 8 pro Ricka Santorum. (Opět, všechna čísla jsou z autorovy pozdní nocí unavené paměti, kdyby média nyní neblokovala reportáže, mohli bychom  čtenáři ukázat opravdová čísla.) Paulovi příznivci jsou nadšení vědomím, že s velkou převahou zvítězili v okrsku s převážnou většinou židovského a silného křesťanského vyznání, dvě z nejtěžších skupin voličů. Říci pravdu, povolební průzkum CNN u dveří volebních místností ukázal, že Rona Paula volí převážně lidé, kteří nejsou nábožensky založeni.

1.35 po půlnoci – autor a tisíce stoupenců Rona Paula stále čekají a protože umí základní počty, vydedukovali, že jestliže Ron Paul obdržel 58 procent hlasů ve velkém okrsku Clark, a lze očekávat, že výsledky v menších okrscích budou podobné, znamená to, že texaský kongresman by měl vyhrát v Nevadě. Okrsek Clark sám o sobě representuje více jak polovinu hlasu celého státu Nevada. Jestliže Ron Paul získal 58 procent z 53 procent chybějících, v porovnání s Mitt Romneyho 47 procenty ze 47 procent započítaných, je to Paul kdo vyhrál.

1.45 po půlnoci – CNN ukončila živé vysílání a odpojila bez jediného slova vysvětlení nebo upozornění reportážní studio. Deset minut nechala běžet pořad o zajímavých příbězích lidí moderovaný odpoledním hlasatelem. Následně raději znovu odvysílala celou volební reportáž ze začátku večera. Další dvě hodiny vysílala opakovaně vítězný projev Mitt Romneyho spolu s projevy politických komentátorů CNN. Všichni deklarovali rozhodující vítězství Mitt Romneyho. Získal podle nich o 3 procenta hlasů navíc.

1.50 po půlnoci – Rychlé nahlédnutí do FOX news potvrdilo úplně stejnou taktiku. Tento network přepnul na opakování celonoční volební reportáže. Ukazoval Mitt Romneyho reklamní kampaň a opakovaně vysílal Romneyho vítěznou řeč z předcházejících hodin. Jejich odborníci také po celou dobu gratulovali Romneymu k jeho drtivému vítězství se třemi procenty udaných hlasů navíc.

1.55 po půlnoci – S pocitem, že se právě vrátil v čase, nebo vstoupil do časového mimo-prostoru se autor tohoto článku obrátil na Internet ve snaze vyhledat výsledky hlasování. Po celou noc zůstalo neměnné. Po sečtení 47 procent hlasů to vypadalo takto: Mitt Romney 42 procent, Gingriche 26 procent, Paul 18 procent a Santorum 13 procent.

2.00 po půlnoci - S podezřením, že počet volebních hlasů kandidátů republikánské strany opět nesedí, jsem si klikl na Facebook Rona Paula. Ukázalo se, že jsem nebyl sám, kdo měl podezření. Z tábora Rona Paula tam visela zpráva, že Nevada GOP prohlásila, že ačkoli spočítání 47 procent hlasů trvalo hodinu, počítání zbývajících 53 procent lístků (všechny z okrsku Clark) by trvalo celou noc. Náhodné následující vzkazy obviňují, podezřívají a dokonce naplno mluví o volebním podvodu. Mnoho Ronových příznivců sledovalo živé vysílání, při kterém byly výsledky zobrazeny v tabulkách na národní tv. Všichni jsme viděli naprosté vítězství Rona Paula v této části Clarkova obvodu. Je nemožné uvěřit, že v tom stejném obvodu, kde Ron Paul při sčítání hlasů v přímém přenosu vyhrál s jasnou převahou, mohl ten stejný Ron Paul úplně prohrát tam, kde byly volební hlasy sčítány stranickým vedením za zavřenými dveřmi.

2.00 po půlnoci – CNN a FOX zablokovaly své reportáže a místo toho opakovaly předchozí reportáže z voleb. Online news po půlnoci rovněž pozastavil všechny vstupy do svých blogů.

9.00 dopoledne – Předvolební sjezd strany Nevada hlásí 71 procent sečtených volebních lístků. Navzdory přidaným 24 procentům, které zdánlivě ukazovaly na to, že Ron Paul porazil Mitt Romneyho v poměru 3:1, se jim nějak podařilo dorovnat prvních 47 procent hlasu hlášených předchozí večer a naprosto zvýhodnit Mitt Romneyho. Nové oficiální výsledky nyní ukazovaly: Mitt Romney 47, Newt Gingrich 22, Ron Paul 18 a Rick Santorum 11.

10.00 dopoledne – Nevadská republikánská strana ohlásila, že neuvolní žádný z dosud chybějících mezivýsledků Clarkova obvodu dokud je všechny okrsky tohoto obvodu neodevzdají.

11.00 dopoledne – Nevadská republikánská strana vydala prohlášení, že nezveřejní konečné a kompletní výsledky voleb. Namísto toho provede vnitřní přepočítání hlasů.

11.05 dopoledne – Ze všech stran přicházejí reakce od přívrženců Rona Paula: výbuchy frustrací, rozzlobení a opovržení. Sociální média explodovala s obviněními o očividném volebním podvodu ze strany reprezentantů nevadské republikánské strany. Všechny korporativní národní zpravodajské stanice včetně všech nedělních ranních politických talk shows, blokovaly události z předchozí noci, nezmínily chybějící součty volebních hlasů a nezveřejnily vyjádření nespokojenosti a protesty Ron Paulova tábora. Místo toho pokračovaly v informování svých čtenářů a diváků, že republikánské volby v Nevadě skončily, a že to bylo další mimořádné vítězství favorita médií a GOP, Mitt Romneyho.

Přestože podporovatelé Ron Paula připouštějí, že nemají konkrétní důkaz o skutečném volebním podvodu, mají velice oprávněnou stížnost a velice opravdové nepřímé důkazy. A není to vůbec tak bláznivé, když uvážíme, že Iowa GOP právě změnila vítěze svého parlamentního klubu. Jak nám opakovaně připomínají representanti republikánské smetánky, primárky a předvolební sjezdy strany jsou „privátní událostí strany“. To nejsou všeobecné volby. To jsou partajní akce a strana může dělat změny pravidel jakkoli chce z jakéhokoli důvodu. Jestli se ti to nelíbí, tak nebuď republikánem.

Největší tragédií je, že celonárodní korporacemi vlastněná média jim zřetelně hrají do karet, přesně jak to dělaly v Iowě. Uvidíme jestli Nevada GOP bude muset veřejně změnit výsledky voleb tak, jako to byli nuceni udělat dva týdny po ukončení zasedání parlamentního klubu v Iowě. Dojde-li k tomu, budou mít celonárodní vedení GOP a celonárodní média co vysvětlovat a nepůjde jen o jedny ukradené volby.

PŘEKLAD: http://www.zvedavec.org/komentare/2012/02/4814-pauluv-tabor-povazuje-vysledky-hlasovani-v-nevade-za-podvod.htm

ZDROJ: http://www.examiner.com/independent-in-national/paul-camp-cries-fraud-over-nevada-caucus-results

Archiv článků »

Tagy: Volby 2012 v USA

Nakupujete online
Zlatý slitek  1 Oz (31,103 gramů)

Zlatý slitek 1 Oz (31,103 gramů)

– Argor-Heraeus SA

cena: 61 413 Kč

Skladem více jak 100 kusů ihned k dodání

Přidat do košíku
American Eagle 1 Oz

American Eagle 1 Oz

– The United States Mint

cena: 63 795 Kč

Skladem více jak 30 kusů ihned k dodání

Přidat do košíku
Zlatý slitek 20 gramů

Zlatý slitek 20 gramů

– Argor-Heraeus SA & Münze Österreich

cena: 39 927 Kč

Skladem více jak 100 kusů ihned k dodání

Přidat do košíku

V tuto chvíli není možné se zaregistrovat na žádný seminář.

V tuto chvíli není možné se zaregistrovat na žádnou konferenci.

Zásada ochrany osobních údajů
zavřít