Zpět na úvod | Zlaté rezervy

„Měníme papír ve zlato.“

Ohromný gap (mezera v grafu) na trhu zlata a stříbra

18. 4. 2013, 17:50, Redakce
 

Ohromný gap (mezera v grafu) na trhu zlata a stříbra

K aktuálnímu propadu ceny zlata bychom uvedli jednu důležitou poznámku z technického pohledu. Burza COMEX v New Yorku má hlavní obchodní hodiny od 14.20 do 19.30 našeho času. V pátek (12.4.) v minulém týdnu zavřela cena zlata (19.30 hod) na hodnotě 1.500 USD / unce. V pondělí (15.4.) byla otevírací cena (14.20 hod) na hodnotě 1.400 USD / unce. V grafu se tak vytvořil 100bodový gap.

Graf zlata a GAP

Ze zkušenosti víme, že komoditní trhy nenechávají nevyplněné gapy, tím spíš gapy takových rozměrů. Cena 1.400 prozatím tvoří první rezistenci. Po jejím prolomení se dá předpokládat, že trh půjde tento gap vyplnit. Pokud bude udržena spodní hranice, která je nyní na hodnotě cca 1.350 USD / unce, očekáváme, že se cena bude nějakou dobu pohybovat v nově vytvořeném pásmu (range), v rozmezí 1.350 – 1.500 USD / unce.
Prudký cenový pokles během několika dnů zpravidla vytvoří obchodní pásmo, ve kterém se ceny následně pohybují. Např. v září 2011 klesla cena zlata za 3 obchodní dny z hodnoty 1.800 na 1.525 USD / unce a trh se následně pohyboval v tomto pásmu.

Graf ze zdroje: stockchart

ZLATÉ REZERVY, Jan Železník

Archiv článků »

Nakupujete online
Zlatý slitek  1 Oz (31,103 gramů)

Zlatý slitek 1 Oz (31,103 gramů)

– Argor-Heraeus SA

cena: 42 763 Kč

Skladem více jak 30 kusů ihned k dodání

Přidat do košíku
Silver Wiener Philharmoniker 1 Oz - balení 20 ks

Silver Wiener Philharmoniker 1 Oz - balení 20 ks

– Munze Österreich

cena: 17 732 Kč

Skladem ihned k dodání.

Přidat do košíku
Krugerrand 1 Oz

Krugerrand 1 Oz

– Rand Refinery

cena: 44 411 Kč

Skladem ihned k dodání.

Přidat do košíku

V tuto chvíli není možné se zaregistrovat na žádný seminář.

V tuto chvíli není možné se zaregistrovat na žádnou konferenci.

Zásada ochrany osobních údajů
zavřít
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací